18 Ιαν 2015

ABC Cup 2015



Η ώρα του ABC Cup 2015 έφτασε!

Το Σωματείο μας, η ομάδα μπάσκετ της Άνοιξης, (A.B.C.) διοργανώνει τουρνουά μεταξύ Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, για μικρές ηλικίες, το 3ο ABC Cup.


Φέτος, στο ABC Cup 2015 δε συμμετέχει η ηλικία Κ12 (έκτη Δημοτικού) καθώς για πρώτη φορά η ΕΣΚΑ διοργανώνει πρωτάθλημα για αυτήν την ηλικία. Έτσι λοιπόν, οι κατηγορίες είναι Κ11 (γεν. 2004) και Κ10 (γεν. 2005).

Το ABC Cup, είναι ένα από τα λίγα τουρνουά για αυτές τις ηλικίες στην Αττική, το μοναδικό στα βόρεια του νομού και το πιο άρτιο από άποψη οργάνωσης και υποστήριξης. Στο ABC Cup 2015, παίρνουν μέρος 16 ομάδες στις δύο κατηγορίες. Για πρώτη φορά το ABC Cup θα έχει δύο γύρους, έτσι λοιπόν θα παίξουν όλοι με όλους δύο φορές (εντός και εκτός) και η διάρκεια, ως εκ τούτου, θα είναι μεγαλύτερη (14 αγωνιστικές).   

Το τουρνουά έχει σκοπό, μέσα από μια σειρά αγώνων, να αποκτηθούν πολύτιμες εμπειρίες από όλους τους αθλητές που θα λάβουν μέρος. Στόχος μας είναι όλες οι ομάδες να παίξουν όσους περισσότερους αγώνες γίνεται και με όλες τις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Οι νεαροί αθλητές, καλούνται μέσα από την αγωνιστική διαδικασία να γνωρίσουν καλύτερα και να αγαπήσουν περισσότερο το άθλημα. Παράλληλα με τις προπονήσεις και τα φιλικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να αισθανθούν ικανοί να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις ενός παιχνιδιού, να αποκτήσουν αθλητικά αγωνιστικά βιώματα και ανεξάρτητα από την μελλοντική αγωνιστική τους εξέλιξη, να διατηρήσουν το μπάσκετ στη ζωή τους σαν μια υγιή δραστηριότητα που θα τα συνοδεύσει την περίοδο της εφηβείας, αλλά και γιατί όχι, και αργότερα.
 
Το τουρνουά θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 01-02.02.2015 και τελειώνει με την τελετή λήξης την Κυριακή 24.05.2015.

Τα αποτελέσματα των αγώνων και οι τρέχουσες κατατάξεις, θα δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα, εδώ.


Ακολουθούν τα προγράμματα των δύο κατηγοριών:


Καλή διασκέδαση σε όλους και καλή επιτυχία!

ΑΒC Team

Σημ. Σε καμία περίπτωση τα προγράμματα-αποτελέσματα που δημοσιεύονται εδώ, δε νοείται να λάβουν μεγαλύτερη αξία από αυτήν που παραγματικά έχουν. Ο σκοπός του ABC Cup είναι η διασκέδαση όλων, η βελτίωση των παιδιών, η εξοικείωση τους με την αγωνιστική πλευρά του αθλήματος που υπηρετούμε. Αυτόν το στόχο, σε αυτες τις ηλικίες, το περιβάλλον (γονείς, προπονητές, διαιτητές, κριτές, παράγοντες) οφείλει να προσπαθήσει να τον εκπληρώσει με ήπιο τρόπο, τονίζοντας έννοιες όπως η ομαδικότητα, η προσπάθεια κλπ. Η ήττα είναι μέρος του παιχνιδιού, μερικές φορές και η ατυχία ή η αδικία επίσης. Καθώς το ίδιο συμβαίνει και στη ζωή που περιμένει τους μικρούς μας αθλητές, οφείλουμε να τους δείξουμε πως στόχος και επιτυχία είναι η διαδρομή και όχι ο προορισμός. Οι συμμετέχοντες είναι όλοι Νικητές.